Matkalla Qlik Qonnections 2017 -tapahtumassa

QlikQlikin järjestämä Qonnections on vuosittain Orlandossa järjestettävä tapahtuma, joka kerää yhteen Qlikin asiakkaita ja yhteistyökumppaneita ympäri maailmaa kuulemaan viimeisimmistä analytiikkauutisista, kokeilemaan demoja ja kirkastamaan ajatuksiaan alan keskeisimmistä trendeistä. Evolvitilta matkaan lähtivät Mika Ahtinen ja Mika Pohjola, jotka vastaavat Qlikin ja Evolvitin kaupallisesta yhteistyöstä. Seuraa asiantuntijoidemme seikkailua tässä 12.-20.5. päivittyvässä matkapäiväkirjassa!

 


Perjantai 12.5.
Mika A.

Valmiina ollaan

Mukana Qlik Qonnections 2017

Mika Pohjola (vas.) ja Mika Ahtinen (oik.)

Qlik Qonnections -tapahtuma järjestetään 15 -18. toukokuuta 2017. Niille, jotka eivät tiedä, kyseessä on Qlikin vuosittain partnereilleen ja asiakkaalleen järjestämä ”pyhiinvaellustapahtuma”, johon kokoonnutaan kerran vuodessa joka maailman kolkasta. Tällä kertaa Qonnectoins on jo toista kertaa peräkkäin samassa paikassa, tätä ennen sitä on järjestetty mm. Dallasissa. Tapahtumassa on varmasti paljon kiinnostavaa informaatiota, esimerkkejä ja demoja eri toimialoilta, kuten finanssin ja terveydenhuollon aloilta. Odotamme saavamme myös paljon tietoa Qlik-analytiikka-alustan mahdollisuuksista liiketoimintojen erilaisiin analytiikan ja raportoinnin tarpeisiin.

Junassa matkalla lentokentälle muistelin viime vuotta. Tapahtuman kiinnostavuudesta kertoo paljon, että se oli huomioitu sosiaalisessa mediassa maailmanlaajuisesti, ja tapahtumaviikkonaan se oli yksi Twitterin suosituimmista puheenaiheista. Päivitämmekin kuulumisiamme myös muihin Evolvitin kanaviin. Twitterin löydät tästä, Facebookin tästä, Instagramin tästä ja Linkedinin tästä. Sosiaalista mediaa kannattaa seurata pysyäkseen kärryillä Evolvitin viimeisimmistä uutisista, asiakas- ja uratarinoista sekä avoimista työpaikoista.

Analytiikan työvälinemarkkinat ovat melkoisessa kilpavarustelussa, ja tässä hinnoittelu on ottanut melkoisesti huomiota. Voimme jokainen miettiä, jääkö todellinen lisäarvo tässä markkinoiden hintaviestillä varustetussa sanomassa taustalle ja huomioimatta. Yksi tavoite onkin kirkastaa uusia mahdollisuuksia Qlik-tuotepaletista nimenomaan lisäarvon näkökulmasta. Toisaalta odotukset ovat vahvasti myös Qlikin uusissa innovaatioissa.

Edustamme tapahtumassa kollegani Mika ”Mikke” Pohjolan kanssa. Ohjelman seuraamisen ohella olemme jo sopineet monia tapaamisia ja miettineet mukavia aihioita uusien innovaatioiden osalta. Evolvitin analytiikkaliiketoiminnan vetäjä Rami Rinneheimon ja Miken kanssa on mietitty paljon asioita roadmapin ja analytiikkatrendien näkökulmasta. Kansainvälisen aspektin saaminen tapahtumasta ajatuksiemme tueksi varmasti rikastaa tarjoamaamme, luo uutta ja miksei voisi poistaa jotain vanhaa. Uudistuminen on tärkeää, eikös!

“Lähdössä tapahtumaan melkoisin odotuksin!” – Mikke

 


Lauantai 13.5.
Mika A. ja Mika P.

Pitkän matkan jälkeen tapahtumaan orientoitumassa

Blogia kirjoittelemassa

Saavuimme aamuyöstä Suomen aikaa Orlandon lähellä olevaan Kissimeehen, Floridaan. Tänään ohjelmassa on aikaerosta toipumista ja paikkoihin tutustumista. Qlikin Qonnections 2017 -tapahtumaa laitetaan täällä kovaa vauhtia kuntoon, jotta maanantaina päästään liikkeelle.

Tilat täällä Gaylord Resort Palms & Convention Centerissä ovat viimeisen päälle kunnossa. Alustavien tietojen mukaan tapahtumaan on tulossa yli kaksituhatta osallistujaa maailmanlaajuisesti. Suomalaisia tapahtumaan on tulossa saamamme tiedon mukaan noin kolmekymmentä henkilöä.

Kolmen tunnin unien jälkeen alkaa taipuminen kohti paikallista aikaa ja tällä kertaa se startattiin viiden tähden buffet -aamupalalla tapahtuma-alueemme Villa de Flora -ravintolassa. Laadukasta aamupalaa on tiedossa koko reissun ajan. Toivottavasti ensi yönä nukumme paremmin!

qonnections valmistuu

Qonnections-valmistelut lähes valmiina

Tänään valmistaudumme myös alkuviikon partneritapaamisiin, joita olemme sopineet virallisen ohjelman ulkopuolelle. On mukavaa tavata jenkkipartnereitamme kerrankin naamatusten iltatelcojen ja sähköpostien sijaan.

Päivän ohjelmassa on myös ammattilaisjalkapallo-ottelu, johon saimme huippupaikat, ja tietysti tuliaisten shoppailua Florida Mallissa. Emme toki halua jättää tätä tärkeää osaa matkastamme viime tippaan.

Jokos tänään mennään uima-altaalle? 🙂

 

 


Sunnuntai 14.5.
Mika Ahtinen ja Mika Pohjola

Aikaerosta toipuminen jatkuu, vihreä Qlik Qonnections -kuume nousee

city of orlando

Matkalaiset toivat sateen mukanaan?

Paikallinen Uber-kuski kertoi, että eilen Orlandossa satoi ensimmäistä kertaa kahteen kuukauteen. Kuulemma olivat sellaiset pienet ja lämpimät sateet, mutta silti hymyilytti – jätkät ovat siis tulleet kaupunkiin. Aikaerosta toipuminen jatkuu. Tällä kertaa unta tuli jo 4,5 tuntia Mikkelle ja Mika kellotti kokonaiset 7 tuntia. Heräämisaikakin lähenee vähitellen paikallista aikaa!

Analytiikka on tänä päivänä joka paikassa– Mikke

Eilen kävimme katsomassa paikallista MLS-liigaa Orlandon kohdatessa Kansas Cityn. USA:n maajoukkuevalmentajan, Bruce Arenan viisaita ajatuksia kuultiin ottelun ”pre-gameissa”. Bruce on legendaarinen valmentaja, joka on nyt toista kertaa jenkkien maajoukkueen peräsimessä, edellisen valmentajan aikana Yhdysvaltojen maajoukkue aloitti MM-karsinnat kahdella tappiolla. Brucea kuunnellessa tuli herkeämättä mieleen analytiikkaratkaisujen vaikutus hänen ja hänen pelaajiensa työhön tänä päivänä. Tieto ja sen saatavuus kaikille analysoitavaksi on äärimmäisen tärkeää. Puhumattakaan siitä, kuinka tärkeää tuo tieto on jakaa kaikille sidosryhmille reaaliajassa.

Digitaalisuus ei ole mörkö, vaan ihan normaalia kehitystä. Ollaan siinä mukana!” -Mika

mika ahtinen mika pohjola

Orlando vs. Kansas City -ottelussa

Uskomme, että esimerkiksi videovalmentajien työ on nykyään paljon suoraviivaisempaa kuin aikaisemmin, sillä videoiden ja raporttien tekemisen sijaan valmentaja voi entistä enemmän keskittyä itse analysoimiseen. Pohdimme matsissa, että Liigalle tehty analytiikkaratkaisu on idealtaan mahdollisuus mille tahansa urheilulajille, kuten Yhdysvaltojen jalkapallon MLS-liigalle tai mille tahansa sen seurajoukkueelle. Palvelua voidaan laajentaa kuluttajille esimerkiksi mobiilisovelluksilla eri palvelunmuotoina, kuten lippujen tilaamiset, niiden hallinta, palvelujen tilaaminen ottelujen aikana… Vain mielikuvitus on rajana.

Huomenna alkaa reissumme päätapahtuma, odotettu Qlik Qonnections 2017, johon tässä on valmistauduttu jo tovin. Tilaisuus on meistä hyvin mielenkiintoinen, sillä maailma muuttuu kovaa vauhtia. On ensisijaisen tärkeää, että teemme Evolvitissa asiakkaillemme ratkaisuja maailman parhailla kärkityökaluilla. Työkaluthan eivät sinällään ratkaise mitään, mutta työkalut ovat niitä, joilla voimme palvella asiakkaitamme rakentamalla heille ja puolestaan heidän asiakkailleen ratkaisuja liiketoiminnan keskiöön.

Ennakoimme, että kuulemme tulevina päivinä taas jotakin uutta, joka voimistaa Qlikin asemaa jatkossakin osana yhdestä parhaista vaihtoehdoista Evolvitin asiakkaille. Palaamme alkuviikon blogeissamme näihin uusiin asioihin. Tiedolla johtaminen, analysointi, julkaiseminen, tiedon jakaminen, läpinäkyvyys, reaaliaikaisuus… Nämä mielessämme menemme kuuntelemaan ja seuraamaan analytiikkamaailman kehitystä.

Jospa tänään jo sitten sinne uima-altaalle 🙂 . Stay tuned!

P.s. Katso alta video Hockey Insights -ratkaisustamme!

 


 

Maanantai-tiistai 15.-16.5.
Mika Ahtinen ja Mika Pohjola

Etukäteisvinkkejä maanantaina Qonnectionsin annista, tiistaiaamuna kaasu pohjaan

Mika Ahtinen ja Mika Pohjola Qonnections tapahtumassa

Qonnections on käynnissä

Maanantai starttasi lopultakin uima-altaalla ja aikaerotoipuminen alkaa olla takana. Läppärit pidettiin sylissä ja suunniteltiin Evolvitin Qlik-strategian päivittämistä. Ahtisen vihkoon alkoi tulla niin paljon ajatuksia, että kaupasta piti ostaa lisää vihkoja – hienoa, että ehditiin tämä nykytilan analyysi tehdä aamupäivästä. Illalla puolestaan saaimme Qlikin Nordic-vastaanotolla hiukan vinkkejä siitä, mitä tulevat päivät pitävät sisällään. Antennit saatiin siis viritettyä kohdilleen ja uima-altaassakin käytiin. Olosuhteet täällä Gaylord Palms Resortissa ovat kyllä upeat.

Nyt tiistaina olemme juuri parhaillaan kuuntelemassa Qlikin ensimmäistä avaussessiota. Kovalla tykityksellä lähdettiin liikelle, sillä Qlik julkaisi Hybrid cloud -ratkaisunsa, ANY-lyticsin. Se tarkoittaa analytiikkaratkaisua, joka yhdistää omissa tiloissa olevan datan yhdistämisen pilviratkaisuissa olevaan dataan. Tykitys jatkuu vielä kunnianhimoisella roadmapilla vuoteen 2020 saakka. Tämä pitkän aikavälin visio on erittäin tervetullut, sitä ovat odottaneet sekä partnerit että asiakkaat. 🙂

Seuraattehan meitä myös Twitterissä! @MikaAhtinen (Mika Ahtinen) oli tiistaiaamuun mennessä koko tapahtuman kovin twiittaja. @TheRedMikke (Mika Pohjola) koittaa pysyä myös perässä.

Tänään tiistaina on tiukka ohjelma klo 8-23 välillä Qlikin järjestämänä! People + Data + Ideas = Possibilities! Know it all! Palataan siis taas huomenna.

 

 

 

 


 

Keskiviikko 17.5.
Mika Ahtinen ja Mika Pohjola

Voimakas viesti sai positiivisen vastaanoton osallistujien piirissä, jatkoa yksityiskohtien kautta

Qlik Qonnectoins 2017

Mika ja Mikke Qonnections -tapahtumassa

Qonnections-tapahtumassa tiistaina esitetty vahva visio, viesti ja uudet muutokset saivat erittäin positiivisen vastaanoton. Myös me yllätyimme myönteisellä tavalla.

Tärkeimmät muutokset Qlik-maailmassa:
1. Tuotejulkaisut jatkossa viisi kertaa vuodessa
2. Julkaisujen nimeäminen muuttuu (esim. uusi merkintätapa June 2017)
3. Hybrid Cloud tuo uusia mahdollisuuksia alusta-ajatteluun sekä yhdistää sen pilvi- ja on-premises -maailman
4. Chart intelligence ja color intelligence tuovat uusia mahdollisuksia mm. värien hallintaan ja kustomointiin
5. Datan muuttaminen ja ryhmittely helpottuu kehittäjille
6. Qlikview -muutostyökalu kehittyy entisestään
7. Parannetut Advanced Analytics -mahdollisuudet tuovat R- ja Python -integraatiot helpommin käyttöön
8. Geoanalytics kehittyy edelleen
9. Qlik Senseen Mobile Offline -sovellus
10. Extensioneiden sertifiointiprosessin laatua parannetaan

qonnectoins qlik hybrid cloud

Qlik Hybrid Cloud

Näistä kiinnostavimpia mielestämme ovat Hybrid Cloud ja erilaiset kehittäjien työtä helpottavat asiat. Hybrid Cloud tuo uudenlaista kilpailuvoimaa Qlikille modernissa Business Intelligence (BI) -markkinassa asiakasrintamalla suhteessa kilpailijoihin. Lukuisat kehittäjien työtä parantavat asiat taas nostavat kilpailukykyä toisenlaisella näkökulmalla. Esimerkiksi parannetut R- ja Python -integraatiot tuovat selkeää laajennusta analytiikkasovellusten sisältöön.

Meille tiistaipäivä sisälsi 15 tuntia tiivistä ohjelmaa Ahtisen osallistuessa mm. Luminary -vastaanottoon varsinaisen ohjelman lisäksi. Tiistai-illan päätti suomalaisten vastaanotto, jossa pääsimme vaihtamaan ajatukset kaikkien suomalaisosallistujien kanssa. Päivän päätteeksi huomasimme olevamme tapahtuman Top-twiittaajien joukossa. Seuratkaas meitä Twitterissäkin! Mika Ahtisen löydät nimimerkillä @MikaAhtinen ja Mika Pohjolan nimimerkillä @TheRedMikke. Evolvitin kanava löytyy @Evolvit_Oy:n takaa.

Qonnections

Keskiviikkona ohjelmassa on ollut tarkentavia seminaareja, joissa mm. mennään tarkemmin roadmapin syövereihin. Keskinäinen työnjakomme on ollut se, että Mika A. on istunut enemmän teknisissä sessioissa ja Mikke kaupallisissa. Illalla on vuorossa koko tapahtuman vastaanotto Totally Rad, jossa on odotettavissa kuuleman mukaan 80-luvun teemaa. Tiistaina ja keskiviikkona ei ole ollut aikaa uima-altaalle eikä mihinkään muuhun Qonnections-tapahtuman ulkopuolella. Ehkäpä torstaina saadaan iltaa kohti taas lepoa tämän tiiviin ohjelman jälkeen?

 

 

 


 

Perjantai 20.5.
Mika Ahtinen ja Mika Pohjola

Data + people + Ideas = Know It All Now!

Tänään lähdemme kotimatkalla. Matkalla on herännyt monia uusia ajatuksia. Ajatuksia, joita voimme hyödyntää monella tavalla. Sellaisia asioita, jotka tukevat analytiikan ratkaisuja ja niiden kehittämistä, niin tekemisen, prosessien kuin asioiden lähestymistavankin suhteen. Kehittyminen vaatii aina, että tunnustaa muutoksen olevan mahdollisuus.

Twitteristä mieleeni jäi asiakasnäkökulmasta sanottuna tärkeä viesti:
“Ask why. Ask ”so what”. Don’t make assumptions. Understand real requirements.”

Koko ajatuksen lähtökohta on että;
• Opitaan tuntemaan tieto (data).
• Otetaan oikeat ihmiset tekemään ja jakamaan tieto.
• Ideat ovat maailmassa jo olemassa, aktivoidaan itsemme ja saadaan toisetkin tunnistamaan ne.

Big Data, Big Insights

Teknologinen muutos on meneillään ja me voimme tuntea sen, kuten Jason Silva sen täällä Qonnectionsissa upeasti kertoi. Tunne on juuri se avainasia teknologian lisäksi! Virtuaalitodellisuuden ja todellisuuden liitto ovat jo arkipäivää, kuten esimerkiksi Pokemon Go -peli osoittaa. Syntyy uudenlaisia tiedonlähteitä ja muotoja. Nämä muutokset tuovat uusia teknologisia tarpeita, kuten erilaiset yhteydet tiedon lähteisiin, miten dataa käsitellään ja muokataan sekä miten data esitetään. Kuulimme tiedon reaaliaikaisuuden olevan tärkeä asia, mutta kuitenkin vain pieni osa analytiikan kokonaiskuvaa.

We are all superheroes on the backs of this technology in our hands. The ability to #KnowItAll– Jason Silva

Qlikin keskeinen ajatus ja visio on lähestyä informaation hallintaa nykyisen Business Intelligence -filosofian sijaan. Tätä kutsutaan Augmented Intelligence -näkökulmaksi. Ajattelussa data, ihmiset ja ideat ovat keskeisessä asemassa, ja nimenomaan ihmisten ja datan yhdistelmät eri muodoissaan. Pelkkä data ei riitä.

”We have nothing to fear about AI: it’s an appendage of the human experience.” – Jason Silva

Qlikin teknologiavision iso viesti on “Leave data where it is”. Big Data Indexing tulee olemaan iso lähestymistapamuutos suuren datan käsittelyssä. Toisaalla Qlik Hybrid Cloud yhdistää On-Premises ja Cloud-ratkaisut sekä laajentaa alustan mahdollisuuksia.
Tälle matkalle olimme asettaneet tavoitteita. Tavata Qlikiä liiketoimintamielessä, tavata heitä tutustuen ja verkostoituen, antaa

Mika Ahtinen ja Mika Pohjola

Qlikille palautetta ja ehdotuksia, saada Qlikin vision ja innovaatiouutiset, tutustua ekosysteemin moniin todella hienoihin ihmisiin ja ennen kaikkea päivittää Evolvitin lähestymistapaa analytiikkaliiketoiminnassa, jotta tulevaisuus on edelleenkin todella ruusuinen.

Mikään ei kehity, jos informaatio menee tai tulee vain yhteen suuntaan, ole läsnä, osallistu ja kerro”.

Otimme haasteen vastaan jo sen täällä Qonnectionsissa ja pärjäsimme ihan mukavasti monessa mielessä. Seuraavaksi jatkamme samaa Evolvitin sisällä ja asiakkaidemme kanssa. Qonnections, see you next year!

 

Mika Ahtinen ja Mika Pohjola pääsivät Qonnections-tapahtuman vaikuttajalistoille Twitter-aktiivisuudessa mitattuna

Lisätietoa:

Mika Pohjola
Sales Executive & Director

040 830 9486
mika.pohjola@evolvit.fi

Jaa tämä artikkeli: